Agenda

Day 1 - Blood Component Indications and Administration

Held from Toronto on July 19, 2019

Start time (EDT) Presenter Presentation title
8:30  Dr. Yulia Lin Pre-Course Exam (30 minutes)
9:00 Dr. Jeannie Callum Red Cell Transfusion (45 minutes)
9:45  Dr. Yulia Lin Basic Blood Bank Testing (30 minutes)
10:15  Break (15 minutes)   
10:30  Dr. Katerina Pavenski  Platelet Transfusion (45 minutes)
11:15  Dr. Katerina Pavenski  Seminar 1A: RBC & Platelet Transfusion Cases (75 minutes) 
12:30  Lunch (45 minutes)   
13:15  Dr. Lani Lieberman  Neonatal & Pediatric Transfusion (30 minutes) 
13:45  Dr. Jeannie Callum  Plasma, PCC & Cryoprecipitate (60 minutes) 
14:45 Break (15 minutes)   
15:00  Dr. Jeannie Callum